Design a life you love! Heeft je leven verbeteringen nodig? Wat zou je kunnen doen? Ontwerp je ideale leven. Wat is de eerste stap die nodig is om dat te bereiken? Ik ga voor nu uit van de situatie op de foto: een opgeruimde omgeving. Dat kan een start zijn voor je ideale leven.

Begin met stap 1

Laten we beginnen met een eenvoudig voorbeeld. Een rommelige omgeving, bijvoorbeeld een kantoorruimte. Stel, je wil af van een overdosis aan papier in je kantoor. Hoe kun je dat bereiken? Maak eerst anderhalf uur ruimte in je agenda. Zorg dat je niet gestoord kunt worden. Zo eenvoudig is stap 1. Maak er tijd voor om op te ruimen.

Stap 2

Zoek alle papieren bij elkaar en doe het in een box (een kartonnen supermarktdoos, een plastic opruimbox, een rieten mand). Dat geeft al wat overzicht.

Stap 3

Verdeel alle papieren in drie stapels: een stapel direct weggooien (naar de bak voor oud papier), een stapel misschien nog te lezen en een stapel hier moet iets mee gebeuren. Kijk eerst nog eens kritisch naar de stapel misschien nog te lezen. Ga je daar werkelijk de tijd voor nemen? Zet de stapel oud papier bij de deur. Meenemen zodra je in de auto stapt.

Stap 4

De stapel papieren waar je wat mee moet, leg je op je bureau. Sorry de anderhalf uur, die je aan opruimen zou besteden, is voorbij. Wil je weten hoe je verder moet richting je ideale leven :-)? Neem dan contact met mij op. Ik kan je in de “juiste” modus helpen!