Vorige week, bij thuiskomst van een fijne vakantie, heb ik afscheid moeten nemen van mijn oude hondje Champ, ze is ruim 15 jaar geworden. Hoewel ik het verlies van mijn trouwe maatje al op Facebook heb gedeeld en het aan veel mensen heb verteld, voel ik de behoefte om er ook nog een blog aan te wijden. Het gemis in huis is namelijk enorm. Niet-dierenliefhebbers zullen daar misschien moeite mee hebben. Aan het eind van dit stukje leg ik ook de link naar timemanagement.

Fotomodel

In de fotobibliotheek zag ik dat ik Champ slechts 1x heb gebruikt als fotomodel, zie bovenstaande foto. Ik vind haar een hele mooie hond! In de 15 jaar van haar bestaan heeft ze veel meegemaakt: het overlijden van haar baasje, vakanties in België, Nederland (Ameland) en Frankrijk, bos- en strandwandelingen, kinderen die volwassen werden, 2 verhuizingen. Ze is mee geweest in de kayak bij het kanovaren. Ze is meegegaan naar Chartres in Noord-Frankrijk. Ze heeft in hotelkamers geslapen. Ze was eenkennig en kon soms fel reageren op mensen en andere honden. Maar ze was een superoppas voor het konijn wat we ooit hadden. En ze hield bij wandelingen graag de roedel bij elkaar. Ze volgde mij overal. Ik kon haar tot voor kort los laten lopen bij het uitlaten (op het laatst niet meer want ze was stokdoof en aan 1 oog slechtziend). Ze leerde op late leeftijd nog gebarentaal omdat ze niets meer kon horen. Ondanks het feit dat ze niet altijd makkelijk was, tot een jaar of 2 geleden blafte ze fel als er mensen in huis kwamen, was ze een fijne hond. Het is nu heel stil in huis.

Timemanagement

Ja, ik hou nu tijd over. Ik hoef haar niet meer uit te laten en geen eten/water meer te geven of aandacht. Als ik later thuiskom dan gepland hoef ik niet te regelen dat iemand haar uitlaat. Dat allemaal scheelt onderbrekingen op de dag en zoals iedereen weet: onderbrekingen kosten tijd. Bovendien is er geen hond meer te borstelen of hondenharen op te ruimen. Daarentegen is het goed om te wandelen en buiten te zijn, een hond uitlaten zorgt voor zeer regelmatig bewegen en buitenlucht. Bovendien is een slapende hond een rustpunt in huis. En is het hebben van een hond bewezen stressverlagend. Wil je daar meer over weten (klik op de link)? Een (werk)leven met weinig stress is productief en zorgt voor een uitstekend timemanagement door de “strakke” planning.

Heb je geen hond en wil je weten hoe je zonder stress of met meer structuur door het (werk)leven kunt, neem dan contact met mij op.